Tuesday, February 15, 2011

Kesah Malang si Suami part 2...x ada duit!

Ingat tak entri pasal Kesah Malang si Suami...Edisi Kain Buruk ? Nie...sedikit sambungan cite terdahulu. 'MR' banyak kongsi cerita kesahnya dgn kami. Perjalanan hidupnya sebagai suami penuh berliku. (ai..ayat drama la plak aku nie). 'MR' jarang bawa duit lebih daripada RM10. Duit gaji pun....wife dia yang pegang. Dia x tau pun brapa baki yang tinggal. Dh kad ATM isteri yang pegang, memang la dia tak tau berapa baki gaji yang tinggal, kan?? Knapa la wife dia x nak kasi kad ATM kat 'MR' agaknya? Andaian : a. Mungkin 'MR' nie jenis boros.. b. Mungkin 'MR' x layak pegang duit, kerana dia OKU c. Mungkin isteri dia nak kawal perbelanjaan Kekadang 'MR' nak belanja pun kena minta duit kat wife. Penah 'MR' ckp ..duit MR, duit isteri dia. Duit isteri dia..duit isteri dia je la. heheh. Bla ajak sarapan pagi...sure dia cakap dh kenyang. Walhal...dia x de duit nk sarapan. Sure ada kawan yang simpati nk belanja. Tapi kalo 'MR' ada duit..dia memang tak lokek untuk belanja kami. Pasal tu la kekadang...dia nie jadi bahan ketawa kami kat opis. Tapi rasa simpati tetap ada.. Penah 'MR' membuat pinjaman peribadi tanpa pengetahuan wife dia. Bimbang duit pinjaman dapat kat tangan wife dia. P/S : Kenapa perlu si isteri menyekat hak si suami? Kenapa si suami akur dengan kezaliman si isteri?

9 comments:

  1. adeyh! tu dh nmanya suami dayus..
    nauzubillah..

    ReplyDelete
  2. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    Salam Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    "Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

    Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

    alahaiiiii nape lahhh jadi cam ni..... kesian tengok

    ReplyDelete
  3. mmg ada tau kes mcm ni berlaku dlm kehidupan sekitar kita. tak aci lar kan...

    ReplyDelete
  4. Mmm... Suami ada hak untuk pegang duit dia sendiri.. Kenapa perlu isteri? Lelaki sebagai pemimpin... mmm.. Kena banyakkan pergaulan dan ilmu agama...

    ReplyDelete
  5. ada baik dan buruk nya~
    klu suami akur dan tidak trpksa...ok je istri pgng duit dia..
    tp klu dh smpi sembunyi2 nk amik duit pn..itu dh melampau~

    ReplyDelete
  6. Solihin : 'Dayus' - part tu aku x brani nk komen la. kita fikir sendiri la yekk!

    ReplyDelete
  7. TeacherAzimah : kompom mmg ada..Asam Garam hidup di dunio nie!

    ReplyDelete
  8. AmirFX : pasal tu..aku sokong ko!

    ReplyDelete

Chenal