Friday, July 15, 2011

Senyummm je pagi ni...

Amboii....senyum lebih akak-akak opis aku pagi nie. Abg Mos, Abg Man, Abg Yus dan abang2 drebar...sibukkk je ke hulu hilir cam kucing nak beranak!

Mana tak senyum lebih diorang ari nie...Duit KWSP kluar dah. Suka la tu!

Dah nak Ramadhan nie...x lama lagi nak raya! korang2 paham2 la kan. Kalo stakat dapat bonus RM500 atau RM1000 cukup stakat belanja dapur je. Ni skali dapat RM puluh2 ribu...aiii. Happy sakan la diorang ni!!!

Dah siap plan nak tukar kerusi baru...langsir baru, kuih dah siap tempah, baju raya kena tambah lagiiiiii! Memang Raya nie hepi giler diorang mengalahkan anak2 diorang!

Blom lagi yang berangan beli gelang emas sampai ke lengan raya nie. Silap2 baju kurung d tempah pun dah x berlengan! huahahahahh

Raya tu, raya jugak la. tapi ZAKAT jangan lupa, WAJIB kena tunaikan (untuk yang muslim la).

Mana yang berhasrat nak pegi haji, umrah tu....Alhamdulillah. Semoga tercapai hasrat yang murni tu.


Thursday, July 14, 2011

Kalo la aku bosss!

KALO LA AKU BOSS!!
sure aku eksen lebihhhh. Mesti berlagak kan. Almaklum la BOSS!

KALO X JADI BOSS...??
sure la aku jadi kuli kann! ikutttt je arahan orang atas. Buat itu..buattttt. Buat ini...buatttt. Dah namanya kita kuli. Pakai la baju brand apa pun...orang x pandang pun! Dh namanya KULI.

Tapi hari ni bersyukur la kan. Walaupun x brapa nak besar pangkat, dan x berapa nak besar gaji.. aku redha dengan apa yang ada. Cukup bulan gaji dapat.. bleh sara keluarga. Cukup makan minum, blanja dapur. X ada yang kurang...hidup masih senang.

TAPI.....

Pagi nie..aku dengar cite, BOSS dengan BOSS dalam mesyuarat pengurusan main baling piring cawan! Adoiii! apa kess? Tu gosip opis yang aku dengar pagi tadi la...Apa punca?? apa sebab x tau plak aku (Esok aku siasat). Tapi kalo difikir2kan..diorang yang kat atas tu...gaji besar, pangkat pun besar. Ni sampai nak baling2 barang dalam mesyuarat apa hal? Marah sangat ka BOSSSSSSS? X cukup sabar kena kritik..macam tu la jadinya.


Korang bukan tak tau..dalam mesyuarat niii, kalo bercanggah pendapat tu perkara biasa. Tapi bila marah tahap gaban i tell u , kekadang isu2 sensitif dan peribadi bleh TERkeluar jugak dalam meja mesyuarat. Bahasa pun....tut...tut...tuttt!

Baru korang tau kannn??! Stress x kalo kena kritik..kena maki...kena marah...kalo keja x kena? Gitu la keadaan pekerja bawahan cam kami ni. KULI! heheh

Sabar!...kena banyak sabarrr!
Kalo BOSS + BOSS tak leh kawal emosi, cam ne nak kawal emosi pekerja? Lagi banyak la perangai pekerja2 bawahan nie. Bila dah namanya berjawatan besar...tanggungjawab besar, risikonya PASTI BESAR. (tu cakap2 bebudak opis nie la).

Uish..pasal gosip2 nie. bebudak opis aku nie leh tahan. Cepat je tangkap. Tapi pasal nak buat keja baik, lambat plak!

Tapi tu la dugaan. Muhasabah la diri..
Renung-renungkan, dan selamat beramal...

Tuesday, July 12, 2011

AnggapanMu

Sebenarnya...aku suka dengar sora pompuan nie. Tp bla aku ternampak video nie dlm Youtube...dengan anggun bertundung sambil nyanyi2 lagu Kak Jeyana, aku try la download... Korang layan dulu la ekk. Aku nak makan burger japp!

video

Friday, July 8, 2011

MATO

Bising btul opis aku hari ni. Dari tadi boss aku membebel dengan orghang IT (developer). Ada yang tak kena dengan sistem kitaorang. Bunyi nampak serius sangat! Emm..malas aku nak ambik kesah pasal tu dulu. Slagi dia tak cakap depan aku, biar lah dulu. Kalo nak aku masuk campur...tolong pegang lembing ka..apa ka ajak gaduh dengan orghang IT tu - ok jer.

Dah la mata kiri aku ni sakit. Pedih wooo..
Tak tau lagi mata nie baik sampai bila. Biasanya ambik masa seminggu. Tu pun kalo seminggu. Nak buat keja pun x selesa. Bebudak opis dh x brani mengadap muka ensem aku ni. Takut berjangkit...

Penah sekali al-kesahnya tahun 2008...aku & famili nak pegi KL. Dah la terlambat check in..satu famili plak time tu kena sakit mata....! Tiket dh beli. Sampai tempat 'check in', diorang cakap x leh masuk! HABISSSSS...kempunan aku nak ke KL time tu.
So kalo sakit mata...jgn la berangan nak masuk flight K! Korang akan dianggap 'Pembawa Virus'.

Thursday, July 7, 2011

Potret untuk galpren!

Aku ni bukan la terer sangat melukis pun...tapi kadang2 tu gian jugak nak melukis. Ye la....zaman ensem2 dulu masuk kelas lukisan pun sampai tingkatan 3 jerr! X khatam pun. Melukis keta pun cam kotak. heheh

Pasal tu la malam tadi aku try jughak melukis potret. Tangan ni dah gatal2. Warna pensil anak aku jadi mangsa...! Siap mintak kebenaran pinjam laghi!Sambil temankan anak buat kerja skolah dia... aku plak kat sebelah cuba2 nasib melukis potret...galfren aku! Kalo jadi la. kalo x jadi, simpan je la...

Bleh lagi ka tangan aku ni melukis???? Walaupun x terer cam Da Vinci, tapi kira ok laaa.


Emmm..baru separuh siap. Sambil2 tu, perah otak untuk cari imaginasi kreatif cam ne rupe galfren aku nie!

Hahhhh! ermm..ok la kot! masih macam orghang kan?
Cute tak?


Tetiba anak aku yang comel giler request lukis potret dier...
Huh..! Sementara mood nak melukis tu masih ada, aku lukis jugak. Conteng sket2....sempat ghak siapkan separuh!

P/s pada kengkawan yang buat tempahan potret korang yang aku x siap tu.. sori la ekk! aku bkn pro. K!

Wednesday, July 6, 2011

BLOG aku Suram!

Dulu..masa x de blog, aku sibuk jughak nak ada blog.
Buat la..blog nie! konon2nya dah bagus sangat la blog aku nie.

Bla dah ada blog...sibuk plak nak buat update. Tapi nak update apa? kekadang susah hati x de modal nak update blog. (Padan muka aku!!)
Tapi kira ok la kann...ada jugak BLOG! Upgrade skeet la. Zaman dah berubah...

Ari ni...aku baca blog orghang je...dan menyibuk komen entri orghang lain. Tu je yang aku mampu buat masa nie. Pasal tu la aku x nak berangan jadi blogger fofular! heheh