Thursday, November 17, 2011

Kalo la aku sepintar dia...

Sabtu lepas aku ngan famili kluar jejalan. Boring dok umah. Plan nya nak balik kampung skejap. jenguk abang kakak d kampung d Kota Samarahan. So selepas balik kampung ..kami singgah d D Spring. Saja la nak window shopping. Time2 tengah bulan cam ne..x cukup bajet nak belanja sakan! Stakat belanja suam2 kuku tu wokey lagi la.

Ronda2 dalam D Spring kami anak beranak singgah MPH bookstore..!
Aku ngan famili memang minat buku...tapi nak baca tu jarang la sangat!! Kekadang buku yang d beli x abis baca pun. Slalu cam tu la. Tapi novel...sori la. Aku dah x de masa nak baca novel. Mungkin dah x jiwang kott! Dalam banyak2 buku tu...aku dapat 1 buku nie. Memang menarik buku niee. Buku "SENI MATEMATIK - Adiutra".

Belek punya belek...aku kagum btul la dengan budak nie. Cipta formula matematik dalam usia sebegitu muda...memang dikira HEBAT dan LUAR BIASA!!! Aku yang bengap pasal matematik nie memang gila babas terujaaa. So aku capai satu. Harga buku - RM40.00.

Kuit muka hadapan buku "Seni Matematik - Adi Putra"

Alaaa...aku beli ni pun bukan nak belajar matematik balik. Tapi aku nak belajar untuk ajar anak aku daaa. 

Biodata Adi Putra 

Pengisian dalam buku Seni Matematik Adi Putra

Dalam buku nie ada 12 bab iaitu :
1. Mengenal dan menguasai angka
2. Kaedah TuN
3. Formula Bukit
4. Formula Gunung (tinggi lagiii la kottt hehehe)
5. Formula Pelangi
6. Formula Cekerawala
7. Formula Sungai
8. Formula Al-Khawarizmi
9. Formula Kuasa Zig Zag
10. Formula nombor 5
11. Formula nombor 9
12. Formula nombor 0.

Semua kandungan tu..adalah cetusan ilmu dari adik Adi Putra. 
Semua ibu bapa mengharap anak2 sebijak dia. Tapi beryukur dengan apa yang ada..setiap insan ada kelebihannya. Anak aku pun bijak jugak peee!

kalo la aku sepintar dia...aku nak cipta formula apa ekkkk?

4 comments:

  1. Aku pernah pakei zig zag... P dalam forex jak.. haha..

    ReplyDelete
  2. kagum kmk ngn adiputra tuk aih...pandei gilak nya dlm ilmu matematik...=0).

    ReplyDelete
  3. sure bangga da anak macam nya nak?

    ReplyDelete

Chenal